Košíčky se šlehačkou
60 min.
Ingredience
- 145gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůCukr moučkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 10gramůCitronová kůra
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůJahody zahradní
- 4lžíceDžem rybízový
- 1lžíceVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
34 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Prosejeme mouku a cukr, vmícháme máslo a citrónovou šťávu a zlehka propracujeme, až vznikne hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme
- 215 minut vychladit v chladničce.
- 3Těsto rozdělíme na čtyři díly, vyválíme je na mírně pomoučeném vále a vtlačíme do formiček.
- 4Pečeme 15 minut zatížené fazolemi. Pak fazole odstraníme a pečeme ještě 5 minut, dokud těsto nezezlátne. Necháme 15 minut chladnout a vyklopíme z formiček.
- 5Ze smetany a citrónové kůry vyšleháme šlehačku, naplníme košíčky a ozdobíme jahodami.
- 6Rozehřejeme džem s jednou lžící vody, propasírujeme přes síto a necháme trochu vychladnout.
- 7Takto vzniklou polevou jahody přelijeme a na závěr je zlehka poprášíme cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.