Košíčky se šlehačkou

60 min.
Evropa

Ingredience

      • 145gramůMouka pšeničná hladká T 650
      • 20gramůCukr moučkový
      • 100gramůMáslo čerstvé
      • 10gramůCitronová kůra
      • 10mililitrůCitronová šťáva
      • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
      • 40gramůJahody zahradní
      • 4lžíceDžem rybízový
      • 1lžíceVoda pitná
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    510 kcal
    Bílkoviny
    5 g
    Tuky
    34 g
    Sacharidy
    46 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    6 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Prosejeme mouku a cukr, vmícháme máslo a citrónovou šťávu a zlehka propracujeme, až vznikne hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme
    • 2
      15 minut vychladit v chladničce.
    • 3
      Těsto rozdělíme na čtyři díly, vyválíme je na mírně pomoučeném vále a vtlačíme do formiček.
    • 4
      Pečeme 15 minut zatížené fazolemi. Pak fazole odstraníme a pečeme ještě 5 minut, dokud těsto nezezlátne. Necháme 15 minut chladnout a vyklopíme z formiček.
    • 5
      Ze smetany a citrónové kůry vyšleháme šlehačku, naplníme košíčky a ozdobíme jahodami.
    • 6
      Rozehřejeme džem s jednou lžící vody, propasírujeme přes síto a necháme trochu vychladnout.
    • 7
      Takto vzniklou polevou jahody přelijeme a na závěr je zlehka poprášíme cukrem.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.