Košíčky z listového těsta se šlehačkou

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 270gramůListové těsto
    • 40gramůPudinkový prášek - čokoládový
    • 0,5litrMléko polotučné
    • 20gramůCukr vanilka
    • 20gramůCukr krupice
    • 250gramůDžem meruňkový
    • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 100gramůJahody zahradní
    • 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
33 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pudink: 0,3 dl mléka vlijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Do zbylého mléka v hrníčku vsypeme cukr krupici, vanilkový cukr, pudinkový prášek, vše dobře rozkvedláme a vylijeme do vařícího mléka v kastrůlku. Za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí pudinku. Uvařený pudink stáhneme ze sporáku, za občasného míchání necháme vychladnout v lednici nebo na jiném chladném místě.
  • 2
    Z balíčku kupovaného (už rozváleného) listového těsta vezmeme jeden plát, rozložíme na pracovní plochu a skleničkou o průměru 10 cm vykrajujeme kolečka, abychom získali košíčky. Formu vymastíme roztopeným máslem, do každého otvoru položíme jedno kolečko, vykrojené z listového těsta tak, aby okraje přesahovaly. Každé kolečko potřeme rozšlehaným máslem, formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut. Upečené těsto by mělo byt trochu nafouknuté s barvou do zlatova.
  • 3
    Poté formu vytáhneme z trouby, košíčky necháme vychladnout a vyklopíme z formy. Do každého košíčku vložíme lžičkou džem, polijeme vychladlým pudinkem a navrch nastříkáme vyšlehanou šlehačku, kterou ještě ozdobíme jahodou a mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.