Kostičky z piškotového těsta s borůvkovým džemem

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůMouka polohrubá
    • 150gramůCukr krupice
    • 2kusyVejce slepičí
    • 2lžíceVoda pitná
    • 10gramůCukr vanilka
    • 5gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 4lžícePoleva citronová
    • 8lžicDžem borůvkový
    • 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
  • 2
    V míse utřeme dohladka žloutky s vodou a cukrem, vmícháme je do sněhu s bílků a postupně přimícháme mouku s práškem do pečiva.
  • 3
    Těsto nalijeme do máslem vymazané formy a upečeme dozlatova v troubě předehřáté na 170 stupňů.
  • 4
    Upečený piškot necháme ve formě zcela vychladnout, opatrně vyklopíme a rozřízneme. Na spodní část namažeme borůvkový džem, obě části spojíme a nahoře piškot potřeme vrstvou džemu. Piškot nakrájíme na kostičky, které přelijeme citronovu polevou a necháme před servírováním ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.