Kostičky z piškotového těsta s borůvkovým džemem
50 min.
Ingredience
- 250gramůMouka polohrubá
- 150gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceVoda pitná
- 10gramůCukr vanilka
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 4lžícePoleva citronová
- 8lžicDžem borůvkový
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
- 2V míse utřeme dohladka žloutky s vodou a cukrem, vmícháme je do sněhu s bílků a postupně přimícháme mouku s práškem do pečiva.
- 3Těsto nalijeme do máslem vymazané formy a upečeme dozlatova v troubě předehřáté na 170 stupňů.
- 4Upečený piškot necháme ve formě zcela vychladnout, opatrně vyklopíme a rozřízneme. Na spodní část namažeme borůvkový džem, obě části spojíme a nahoře piškot potřeme vrstvou džemu. Piškot nakrájíme na kostičky, které přelijeme citronovu polevou a necháme před servírováním ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.