Kostky s čokoládovým krémem a polevou
65 min.
Ingredience
- 5gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 50gramůCukr moučkový
- 1špetkaVanilka mletá
- 1lžíceRum
- 40gramůKakao
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 140gramůMouka pšeničná hrubá
- Krém
- 5gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr moučkový
- 120gramůČokoláda hořká
- Na plech
- 5gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Poleva
- 200gramůCukr kostkový
- 120gramůČokoláda hořká
- 5gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme, přidáme cukr, žloutky a třeme cca 15 minut. Poté vmícháme rum a vanilku a znovu utřeme. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, kakao a mouku.
- 2Těsto rozetřeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech a v rozehřáté troubě upečeme dozlatova.
- 3Mezitím si připravíme krém - umícháme máslo, přidáme cukr a změklou čokoládu.
- 4Upečený dort necháme vychladnout, rozkrojíme, naplníme 2/3 studeného krému, složíme na sebe a nakrájíme na kostky. Přelijeme čokoládovou polevou, dozdobíme zbytkem krému a vložíme do papírových košíčků.
- 5Na polevu svaříme cukr ve vodě. Mezitím rozmícháme rozehřátou čokoládu se lžící vody a máslem. Přilijeme po částech horký cukr a necháme mírně ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.