Kostky s oříškovým krémem

65 min.
Evropa

Ingredience

    • 400gramůCukr krupice
    • 5gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 140gramůMáslo jihočeské
    • 750mililitrůMléko polotučné
    • 200gramůMouka polohrubá
    • 60gramůOřechy lískové
    • 80gramůPudinkový prášek - vanilkový
    • 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
1 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předehřejeme troubu na 160 °C. Oddělíme žoutek od bílku. Žloutek utřeme s polovinou cukru a 25 g másla, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z bílku ušleháme sníh a opatrně ho vmícháme do směsi. Těsto vlijeme na máslem vymazaný plech a dáme na 20 minut péci do vyhřáté trouby.
  • 2
    Část mléka přivedeme k varu, část mléka smícháme s pudinkovým práškem a cukrem. Důkladně zamícháme. Rozmíchaný pudinkový prášek přelijeme do vroucího mléka a mícháme do zhoustnutí. Potom odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
  • 3
    Mezitím umeleme na mlýnku lískové oříšky.
  • 4
    Do vychladlého pudinku zamícháme máslo a rozemleté lískové oříšky. Vzniklým krémem potřeme korpus a dáme vychladnout do ledníčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.