Kotoučky s rybízovým mascarpone
30 min.
Ingredience
- 300gramůListové těsto
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 40mililitrůMléko polotučné
- 15gramůMed včelí
- 2gramySkořice mletá
- 20gramůCukr moučkový
- 250gramůMascarpone
- 150gramůRybíz červený
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
20 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto rozválíme na dva tenké pláty, ze kterých skleničkou vykrojíme kolečka. Plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme kolečka, žloutek rozmícháme s troškou mléka a kolečka potřeme. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 10 minut dozlatova.
- 2Med naředíme 25 ml mléka, přimícháme mletou skořici, moučkový cukr a vmícháme do mascarpone. Nakonec otrháme kuličky rybízu a přimícháme do ochuceného mascarpone. Polovinu koleček listového těsta potřeme v silné vrstvě rybízovým mascarpone a přiklopíme druhou polovinou koleček.
- 3Kotoučky upravíme na servírovací tác a podáváme jako pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.