Koule z odpalovaného těsta plněné makrelou a křenem
50 min.
Ingredience
- 50gramůKřen
- 100mililitrůMajonéza
- 50gramůCitronová kůra
- 200gramůMakrela uzená
- 75gramůMáslo čerstvé
- 125mililitrůVoda pitná
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
38 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
656 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Do pekáče dáme papír na pečení. Těsto si připravíme tak, že do hrnce dáme vodu a máslo a zahříváme dokud se máslo nerozpustí. Přivedeme k varu, okamžitě sejmeme ze sporáku a najednou přisypeme mouku. Mícháme, dokud se směs neodlepuje od stěn a nevytvoří kouli. Necháme trochu vychladnout, stále mícháme a přidáváme rozšlehaná vejce. Vyšleháme hladké těsto.
- 2Na plechu uděláme kopečky z těsta s většími rozestupy. Pečeme 20 minut. Po upečení necháme vychladnout. Náplň si připravíme smícháním nastrouhaného křenu, citronové kůry a majonézy. Poté přidáme rozebranou makrelu a smícháme dohromady. Vychladlé koule nařízneme nožem a vložíme dovnitř náplň. Podáváme s klínky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.