Krab po singapursku
50 min.
Ingredience
- Omáčka
- 120gramůCukr palmový
- 300gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 4kusyChilli paprička zelená
- 100gramůPudink kokosový
- 80gramůMáslo čerstvé
- 6litrůVoda pitná
- 2kusyCitrony
- 2decilitryOlej slunečnicový
- 50mililitrůOmáčka rybí
- 800gramůKrab
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1084 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
70 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Příprava thajské chilli omáčky: Do kastrůlku vlijeme 2 dl vody, přisypeme cukr, zamícháme. Přimícháme na tenké kolečka nakrájené chilli papričky, rybí omáčku, nakonec vmícháme kokosový prášek. Za stálého míchání omáčku přivedeme k varu, povaříme ještě asi tak 5 minut, aby zhoustla. Do husté omáčky vložíme máslo, dobře promícháme a stáhneme z ohně. Když dáme do omáčky máslo, tak už nevaříme. Hotovou omáčku udržujeme teplou.
- 2V hrnci přivedeme k varu vodu, do které dáme očištěné kraby a povaříme je 20-25 minut. Uvařené kraby vytáhneme z vody a necháme vychladnout. Kraby osušíme, obalíme v kukuřičné mouce.
- 3Ve velké pánvi rozehřejeme olej a obalené kraby osmažíme. Z pánve je vytáhneme, až budou křupavé a dostanou hnědou barvu.
- 4Hotové kraby rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme připravenou teplou omáčku. Ke každé porci přiložíme půlku citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.