Krab po singapursku

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1084 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
70 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava thajské chilli omáčky: Do kastrůlku vlijeme 2 dl vody, přisypeme cukr, zamícháme. Přimícháme na tenké kolečka nakrájené chilli papričky, rybí omáčku, nakonec vmícháme kokosový prášek. Za stálého míchání omáčku přivedeme k varu, povaříme ještě asi tak 5 minut, aby zhoustla. Do husté omáčky vložíme máslo, dobře promícháme a stáhneme z ohně. Když dáme do omáčky máslo, tak už nevaříme. Hotovou omáčku udržujeme teplou.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu vodu, do které dáme očištěné kraby a povaříme je 20-25 minut. Uvařené kraby vytáhneme z vody a necháme vychladnout. Kraby osušíme, obalíme v kukuřičné mouce.
  • 3
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a obalené kraby osmažíme. Z pánve je vytáhneme, až budou křupavé a dostanou hnědou barvu.
  • 4
    Hotové kraby rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme připravenou teplou omáčku. Ke každé porci přiložíme půlku citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.