Králík na bílém víně
80 min.
Ingredience
- 0,5decilitrOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 2lžíceZázvor
- 1lžíceOregano
- 5dekagramůAnglická slanina
- 2decilitryBílé víno
- 0,5litrHovězí vývar základní
- 2,5decilitrySmetana
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaCitrónová šťáva
- 1500gramůKrálík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
965 kcal
Bílkoviny
118 g
Tuky
50 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
425 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Králíka naporcujeme, osolíme a posypeme mletým zázvorem a oreganem. Na oleji osmahneme slaninu, vložíme porce králíka a po obou stranách je opečeme a následně vyjmeme.
- 2Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a necháme ji ve výpeku zpěnit. Porce králíka vložíme zpět, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem. Před koncem dušení maso vyjmeme a přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou. Dochutíme citronovou šťávou a solí a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.