Králík na bílém víně

80 min.

Ingredience

    • 0,5decilitrOlej rostlinný
    • 1kusCibule
    • 2lžíceZázvor
    • 1lžíceOregano
    • 5dekagramůAnglická slanina
    • 2decilitryBílé víno
    • 0,5litrHovězí vývar základní
    • 2,5decilitrySmetana
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká
    • 1lžíceSůl
    • 1lžičkaCitrónová šťáva
    • 1500gramůKrálík
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
965 kcal
Bílkoviny
118 g
Tuky
50 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
425 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králíka naporcujeme, osolíme a posypeme mletým zázvorem a oreganem. Na oleji osmahneme slaninu, vložíme porce králíka a po obou stranách je opečeme a následně vyjmeme.
  • 2
    Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a necháme ji ve výpeku zpěnit. Porce králíka vložíme zpět, zalijeme vínem a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme vývarem. Před koncem dušení maso vyjmeme a přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou. Dochutíme citronovou šťávou a solí a krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.