Králík na paprice
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 700gramůKráličí maso
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 80gramůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
37 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
537 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Králičí maso omyjeme, nakrájíme na porce a osolíme.
- 2Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme lžičku papriky a osmahneme. Vložíme připravené maso, po všech stranách opečeme. Přilijeme vodu a maso dusíme pod pokličkou do měkka. Během dušení maso mícháme.
- 3Měkké maso přendáme na mísu, do šťávy přilijeme kyselou smetanu smíchanou s moukou, vše krátce povaříme. Pokud je omáčka málo kyselá, přidáme trochu citronové šťávy.
- 4Podáváme s noky, knedlíky nebo bramborovými kroketami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.