Králík na paprice

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kusCibule
    • 700gramůKráličí maso
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 1lžíceMouka pšeničná hrubá
    • 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
    • 80gramůOlej stolní
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
37 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
537 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králičí maso omyjeme, nakrájíme na porce a osolíme.
  • 2
    Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme lžičku papriky a osmahneme. Vložíme připravené maso, po všech stranách opečeme. Přilijeme vodu a maso dusíme pod pokličkou do měkka. Během dušení maso mícháme.
  • 3
    Měkké maso přendáme na mísu, do šťávy přilijeme kyselou smetanu smíchanou s moukou, vše krátce povaříme. Pokud je omáčka málo kyselá, přidáme trochu citronové šťávy.
  • 4
    Podáváme s noky, knedlíky nebo bramborovými kroketami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.