Kraslice z piškotového těsta

38 min.
Evropa

Ingredience

    • 4kusyVejce slepičí
    • 100gramůCukr moučkový
    • 120gramůMouka pšeničná hladká
    • 1lžíceKakao
    • 2lžíceVoda pitná
  • Na bílou polevu
    • 100gramůCukr moučkový
    • 1lžíceMléko polotučné
  • Na čokoládovou polevu
    • 40gramůTuk ztužený
    • 80gramůČokoláda na vaření
  • Na plech
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
30 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
1 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme žloutky s cukrem a horkou vodou. Do vzniklé pěny postupně vmícháme prosátou mouku s kakaem a na závěr pevný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 8 minut.
  • 2
    Z vychladlého těsta vykrajujeme tvary vajíček, která polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
  • 3
    Podle fantazie čokoládová vejce zdobíme bílou polevou.
  • 4
    Čokoládovou polevu připravíme ve vodní lázni rozpuštěním čokolády na vaření s tukem.
  • 5
    Bílou polevu připravíme utřením prosátého cukru s horkým mlékem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.