Křehká, jednoduchá a rychlá roláda
40 min.
Ingredience
- 200gramůListové těsto
- 6lžicSirup javorový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
23 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
740 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto rozmrazíme a rozválíme na plát. Ten potřeme sirupem - po obvodu necháme přibližně 2 centimetry bez potření - a zavineme do rolády.
- 2Zapékací formu vymažeme máslem, roládu do ní vložíme spojem dolů a z obou stran podlijeme mlékem.
- 3Formu s roládou dáme do trouby, vyhřáté na 200 stupňů a pečeme ji přibližně 30 minut, až má zlatavou barvu.
- 4Upečenou roládu necháme ve formě mírně vychladnout, pak ji opatrně vyjmeme a necháme vychladnout úplně. Studenou roládu rozkrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.