Křehké jablkové řezy
65 min.
Ingredience
- 1lžičkaCitronová kůra
- 70gramůCukr moučkový
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
991 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme jablka a nakrájíme je na menší kousky, přidáme trochu vody, skořici, hřebíček, citrónovou kůru a dle chuti přisladíme.
- 2Podusíme na kaši (asi 10 minut) a necháme vychladnout.
- 3Ze všech surovin zpracujeme těsto které vyválíme na plát, přendáme na plech, vymazaný tukem a vysypaný strouhankou, zvedneme trochu okraje, potřeme směsí jablek.
- 4Ze zbytku těsta vykrojíme několik tvarů a položíme je na jablka, potřeme rozšlehaným vejcem /můžeme i posypat sekanými ořechy/ a pečeme v prudké troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.