Křehké jablkové řezy

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
14 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
991 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme jablka a nakrájíme je na menší kousky, přidáme trochu vody, skořici, hřebíček, citrónovou kůru a dle chuti přisladíme.
  • 2
    Podusíme na kaši (asi 10 minut) a necháme vychladnout.
  • 3
    Ze všech surovin zpracujeme těsto které vyválíme na plát, přendáme na plech, vymazaný tukem a vysypaný strouhankou, zvedneme trochu okraje, potřeme směsí jablek.
  • 4
    Ze zbytku těsta vykrojíme několik tvarů a položíme je na jablka, potřeme rozšlehaným vejcem /můžeme i posypat sekanými ořechy/ a pečeme v prudké troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.