Křehké košíčky s nepravou šlehačkou
45 min.
Ingredience
- Košíčky
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůCukr moučkový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceKakao
- Nepravá šlehačka
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 70gramůCukr moučkový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 10gramůTuk
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Z hladké mouky, moučkového cukru, másla a kakaa vypracujeme těsto.
- 2Připravené těsto po kouscích vmačkáváme do košíčkových formiček. Formičky urovnáme na plech a ve středně vyhřáté troubě košíčky pečeme asi 15 minut.
- 3Po upečení vyklopíme z formiček a plníme nepravou šlehačkou.
- 4Příprava šlehačky: Z bílků ušleháme pevný sníh, postupně přisypáváme cukr a vmícháváme rozpuštěný, vychladlý ztužený tuk a máslo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.