Křehké košíčky s pomeranči a višněmi

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál prosejeme mouku, cukr a vanilku, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rozsekané máslo a žloutek. Vypracujeme těsto a na studeném místě necháme odpočinout.
  • 2
    Poté těsto rozdělíme na malé kousky, vtlačíme je do plechových formiček, rozložíme na plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
  • 3
    Mezitím si připravíme krém - v rendlíku důkladně rozmícháme smetanu, kukuřičnou mouku, žloutky a vanilkový cukr. V hrnci si přivedeme k varu vodu, poté ztlumíme plamen a do vody položíme rendlík se smetanou a mícháme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout, přidáme lžíci pomerančové šťávy a důkladně promícháme.
  • 4
    Upečené košíčky necháme vychladnout, vyklopíme, studené naplníme žloutkovým krémem, doplníme kousky pomeranče a zavařenou višní.
  • 5
    Agar si lehce opražíme, přelijeme studenou vodou a přes noc necháme namáčet. Poté vmícháme cukr, šťávu vymačkanou z citronu a zvolna rozvaříme. Vychladlým agarem přelijeme povrch košíčků. Necháme ztuhnout, rozložíme na mísu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.