Křehké košíčky s pomeranči a višněmi
60 min.
Ingredience
- 210gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůCukr moučkový
- 105gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyPomeranče
- 50gramůKompot višňový
- Agar
- 15gramůAgar
- 150gramůCukr moučkový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,25litrVoda pitná
- Krém
- 20gramůMouka kukuřičná
- 0,13litrSmetana čerstvá ke šlehání
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůCukr vanilka
- 1lžícePomerančová šťáva
- 0,25mililitrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Na vál prosejeme mouku, cukr a vanilku, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, rozsekané máslo a žloutek. Vypracujeme těsto a na studeném místě necháme odpočinout.
- 2Poté těsto rozdělíme na malé kousky, vtlačíme je do plechových formiček, rozložíme na plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
- 3Mezitím si připravíme krém - v rendlíku důkladně rozmícháme smetanu, kukuřičnou mouku, žloutky a vanilkový cukr. V hrnci si přivedeme k varu vodu, poté ztlumíme plamen a do vody položíme rendlík se smetanou a mícháme do zhoustnutí. Krém necháme vychladnout, přidáme lžíci pomerančové šťávy a důkladně promícháme.
- 4Upečené košíčky necháme vychladnout, vyklopíme, studené naplníme žloutkovým krémem, doplníme kousky pomeranče a zavařenou višní.
- 5Agar si lehce opražíme, přelijeme studenou vodou a přes noc necháme namáčet. Poté vmícháme cukr, šťávu vymačkanou z citronu a zvolna rozvaříme. Vychladlým agarem přelijeme povrch košíčků. Necháme ztuhnout, rozložíme na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.