Křehké řezy se žloutkovou polevou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
617 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse vymícháme máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přilijeme asi 50ml mléka a mícháme ještě 15 minut. Potom přisypeme hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme zbylé mléko a zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozdělíme na dva plechy vyložené pečicím papírem a korpusy zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě. Jeden upečený, ještě horký korpus polijeme žloutkovou polevou. Po vychladnutí korpusy spojíme marmeládou a nakrájíme na řezy. Žloutková poleva: V misce vymícháme žloutek s moučkovým a vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.