Křehké řezy se žloutkovou polevou
50 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr moučkový
- 0,5kusCukr vanilka
- 160gramůMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 150mililitrůMléko polotučné
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 4lžíceMarmeláda malinová
- žloutková poleva
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50gramůCukr moučkový
- 0,5kusCukr vanilka
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
617 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V míse vymícháme máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přilijeme asi 50ml mléka a mícháme ještě 15 minut. Potom přisypeme hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme zbylé mléko a zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozdělíme na dva plechy vyložené pečicím papírem a korpusy zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě. Jeden upečený, ještě horký korpus polijeme žloutkovou polevou. Po vychladnutí korpusy spojíme marmeládou a nakrájíme na řezy. Žloutková poleva: V misce vymícháme žloutek s moučkovým a vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.