Křehké sněhové vločky

35 min.

Ingredience

    • 50gramůCukr krupice
    • 4lžíceMléko plnotučné
    • 3kusyVejce slepičí
    • 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
32

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
394 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr smícháme s vejci, moukou a mlékem. Třeme, až se vytvoří pevné těsto. Zabalíme a dáme do lednice přibližně na 2 hodiny.
  • 2
    Těsto rozdělíme na 32 kusů. Válečkem rozválíme 16 kousků na kruhové placky o průměru 13,5 cm. Necháme zcela oschnout, každou placku přehneme na polovinu, oschlou částí k sobě, přeložíme na čtvrtku, pak na osminu. Ostrým nožem nebo nůžkami vykrájíme vzorky na okrajích těsta. Vločky rozbalíme a necháme ležet při pokojové teplotě. Takto zpracujeme všechno těsto.
  • 3
    Vločky smažíme v rozpáleném oleji ve fritovacím hrnci nebo na pánvi, každou asi 1,5 minuty. Necháme okapat na ubrousku a vychladnout. Takto usmažíme i zbytek vloček. Uchováme v uzavřené nádobě, těsně před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.