Křehké terásky
40 min.
Ingredience
- Na posypání
- 2lžíceCukr moučkový
- Na potření
- 100gramůMarmeláda rybízová
- Těsto
- 2gramyCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní ploše smícháme mouku s cukrem, vanilkovým cukrem, studeným nakrájeným máslem, s vejcem a se žloutkem. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu odpočinout.
- 2Těsto rozválíme po částech vždy na plát silný 2mm. Vykrájíme vždy stejný počet vroubkovaných koleček ve 3 různých velikostech - od největšího k nejmenšímu. Kolečka podle velikosti rozložíme na plechy vyložené pečicím papírem a necháme chvíli v chladu.
- 3Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut - malá kolečka budou dříve upečená. Po upečení necháme vychladnout.
- 4Vždy 3 kolečka v odstupňovaných velikostech spojíme k sobě marmeládou - vzniknou terásky.
- 5Cukroví posyspeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.