Křehké těsto s citrónem
20 min.
Ingredience
- 600gramůMouka pšeničná hladká
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 40gramůCukr vanilka
- 500gramůHera
- 2lžíceCitronová kůra
- 4lžícePomerančová šťáva
- 200gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1100 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
66 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
703 mg
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Mouku vysypeme na val, smícháme s kypřícím práškem, přisypeme vanilkový cukr, cukr moučku, uprostřed uděláme důlek a do něho rozklepneme celé vejce, trochu rukou promícháme, přidáme na kostky nakrájenou Heru, citrónovou kůru, nakonec pomerančovou šťávu, rukou suroviny zpracujeme na tuhé, lesklé a hladké těsto.
- 2Připravené těsto zabalíme do fólie a odložíme do ledničky minimálně na 60 minut.
- 3Křehké těsto používáme na pečení vánočního cukroví, například na košíčky, plněné kolečka a jiné.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.