Křehké těsto s citrónem

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůMouka pšeničná hladká
    • 13gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 40gramůCukr vanilka
    • 500gramůHera
    • 2lžíceCitronová kůra
    • 4lžícePomerančová šťáva
    • 200gramůCukr moučkový
    • 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1100 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
66 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
703 mg
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku vysypeme na val, smícháme s kypřícím práškem, přisypeme vanilkový cukr, cukr moučku, uprostřed uděláme důlek a do něho rozklepneme celé vejce, trochu rukou promícháme, přidáme na kostky nakrájenou Heru, citrónovou kůru, nakonec pomerančovou šťávu, rukou suroviny zpracujeme na tuhé, lesklé a hladké těsto.
  • 2
    Připravené těsto zabalíme do fólie a odložíme do ledničky minimálně na 60 minut.
  • 3
    Křehké těsto používáme na pečení vánočního cukroví, například na košíčky, plněné kolečka a jiné.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.