Křehké těsto s fíky
15 min.
Ingredience
- 200gramůLinecké (křehké) těsto
- 50mililitrůRůžová voda
- 50gramůOřechy Kešu
- 2lžíceCukr moučkový
- 4kusyFíky čerstvé
- 6lžicŘecký jogurt
- 3lžíceMed včelí
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Křehké těsto rozkrájíme na 6 menších částí a ty uválíme na čverce o straně 8 cm, které přeneseme na máslem vymazaný plech. Každý kousek těsta pokropíme vodou, posypeme oříšky a pocukrujeme. Pečeme při teplotě 240°C cca 10 minut, dokud nezačne těsto lehce hnědnout.
- 2Mezitím si očistíme fíky od stopek a pokrájíme je na čtvrtky. Ke každému kousku pečiva přikládáme 2 kousky fíku polité medem. S dezertem podáváme i kopeček jogurtu, ve kterém můžeme pečivo namáčet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.