Křehké vánoční perníčky pečené v remosce

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 125gramůHera
    • 100gramůCukr moučkový
    • 3lžíceMed včelí
    • 1kusžloutek
    • 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 0,5lžíceJedlá soda
    • 0,5lžícePerníkové koření
    • 0,5lžíceKakao
    • 2kusyVejce slepičí
    • 0,5lžíceKypřicí prášek do perníku
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve necháme změknout Heru, poté jí v míse smícháme s medem a moučkovým cukrem, který jsme proseli přes jemné sítko.
  • 2
    Do vzniklé směsi zamícháme jedno vajíčko a žloutek.
  • 3
    Mouku prosejeme a nasypeme do směsi. Nakonec přidáme sodu, perníkové koření, kakao a prášek do perníku.
  • 4
    Hněteme dokud nevznikne krásně hladké těsto.
  • 5
    Těsto můžeme ihned rozválet na plát zhruba 3mm vysoký. Vykrajujeme různé tvary, které pečeme ve vyhřáté Remosce přibližně 10 až 15 minut.
  • 6
    Hotové perníčky naskládáme na chladící podložku a ještě teplé rychle potřeme jedním rozšlehaným vajíčkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 3. 2016
Křehké vánoční perníčky pečené v remosce
Jiné perníčky už nepeču, tyto jsou naprosto skvělé!!!!!😍hned měkké, chuťově výborné a hlavně vhodné na pečení v Remosce.🙂
lucus20
čt 14. 7. 2016
Křehké vánoční perníčky pečené v remosce
recept byl původně z másla.... z Hery vánoční cukroví a ani nic jiného zásadně nepeču!!!🤢