Křehké vánoční perníčky pečené v remosce
40 min.
Ingredience
- 125gramůHera
- 100gramůCukr moučkový
- 3lžíceMed včelí
- 1kusžloutek
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžíceJedlá soda
- 0,5lžícePerníkové koření
- 0,5lžíceKakao
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžíceKypřicí prášek do perníku
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve necháme změknout Heru, poté jí v míse smícháme s medem a moučkovým cukrem, který jsme proseli přes jemné sítko.
- 2Do vzniklé směsi zamícháme jedno vajíčko a žloutek.
- 3Mouku prosejeme a nasypeme do směsi. Nakonec přidáme sodu, perníkové koření, kakao a prášek do perníku.
- 4Hněteme dokud nevznikne krásně hladké těsto.
- 5Těsto můžeme ihned rozválet na plát zhruba 3mm vysoký. Vykrajujeme různé tvary, které pečeme ve vyhřáté Remosce přibližně 10 až 15 minut.
- 6Hotové perníčky naskládáme na chladící podložku a ještě teplé rychle potřeme jedním rozšlehaným vajíčkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 3. 2016
Křehké vánoční perníčky pečené v remosce
Jiné perníčky už nepeču, tyto jsou naprosto skvělé!!!!!😍hned měkké, chuťově výborné a hlavně vhodné na pečení v Remosce.🙂
lucus20
čt 14. 7. 2016
Křehké vánoční perníčky pečené v remosce
recept byl původně z másla.... z Hery vánoční cukroví a ani nic jiného zásadně nepeču!!!🤢