Křehké žloutkové cukroví

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 2lžíceSádlo škvařené
    • 6kusůVaječný žloutek slepičí
    • 150gramůCukr moučkový
    • 40gramůCukr vanilka
    • 1lžíceMouka polohrubá
    • 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
77 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
5 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sádlo rozpustíme tak, aby nebylo příliš horké. Teplým sádlem důkladně vymažeme formičky na ořechy (nebo jiné formičky).
  • 2
    Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem šleháme v robotu 15 minut na hustou hmotu. Přeložíme do misky, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a zlehka promícháme. Všechny vymazané formičky pomoci lžičky naplníme připravenou hmotou. Naskládáme na plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15 - 20 minut při 140 stupních.
  • 3
    Po upečení necháme chvilku ve formičkách, poté vyklepneme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 9. 12. 2015
Křehké žloutkové cukroví
Žloutkové cukroví se nám podařilo krásně vyklepat z formiček. Recept chválím, cukroví jsme už ochutnali a moc nám chutnalo