Křehký dezert s malinami

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé maliny promyjeme pod tekoucí vodou v sítu a necháme okapat.
  • 2
    Listové těsto rozdělíme na dvě části, na pomoučeném plechu vyválíme dvě placky o rozměru 30 x 40 cm. První plát položíme na plech vyložený pečicím papírem. Plát potřeme marmeládou tak, že necháme volný asi 1 cm okraj. Ten potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na marmeládu rozložíme maliny, čtvrtky vlašských ořechů a zakryjeme druhým plátem. Okraje k sobě dobře přitiskneme a koláč potřeme zbylým vejcem.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě dozlatova při 200 °C přibližně 20–25 minut.
  • 4
    Upečený koláč necháme vychladnout, pak ho posypeme práškovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.