Křehký koláč s citronem
200 min.
Ingredience
- 200mililitrůCitronová šťáva
- 40gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo jihočeské
- 200gramůPiškoty cukrářské
- 100gramůŽelatina
- 450gramůŽervé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
280 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Válečkem rozdrtíme piškoty a smícháme je s máslem. Vzniklou směs napěchujeme do dortové formy a necháme ztuhnout v lednici.
- 2V misce smícháme žervé s cukrem a šťávou z citronu. Přidáme vlažnou vodu tak, aby směs byla polotekutá. Želatinu namočíme do vody, počkáme, až nabobtná, a zahříváme ji, dokud se nerozpustí. Želatinu smícháme se směsí.
- 3Směs nalijeme na piškotový základ a dáme na 3 hodiny do lednice ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.