Křehký koláč s citronem

200 min.
Evropa

Ingredience

    • 200mililitrůCitronová šťáva
    • 40gramůCukr krupice
    • 50gramůMáslo jihočeské
    • 200gramůPiškoty cukrářské
    • 100gramůŽelatina
    • 450gramůŽervé
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
280 mg
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Válečkem rozdrtíme piškoty a smícháme je s máslem. Vzniklou směs napěchujeme do dortové formy a necháme ztuhnout v lednici.
  • 2
    V misce smícháme žervé s cukrem a šťávou z citronu. Přidáme vlažnou vodu tak, aby směs byla polotekutá. Želatinu namočíme do vody, počkáme, až nabobtná, a zahříváme ji, dokud se nerozpustí. Želatinu smícháme se směsí.
  • 3
    Směs nalijeme na piškotový základ a dáme na 3 hodiny do lednice ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.