Křehký koláč s ořechovou nádivkou

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
753 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
46 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosejeme na vál, přidáme cukr, rozválené amonium, strouhanou citronovou kůru, vanilku a nasekané máslo. Uděláme důlek, přilijeme víno, žloutek, vypracujeme těsto a na chladném místě necháme ztuhnout.
  • 2
    Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme, kruhem vykrojíme dva koláče. Jeden vložíme do suché dortové formy, z odkrojených zbytků uděláme váleček, který položíme kolem koláče. Střed potřeme ořechovou nádivkou, zakryjeme druhou polovinou těsta, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nasekanými ořechy a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut.
  • 3
    Hotový koláč vyklopíme a posypeme cukrem.
  • 4
    Nádivka: smícháme cukr, žloutky a strouhanou citronovou kůru, třeme do zhoustnutí. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, opražené, nastrouhané ořechy a rozdrobené piškoty. Zlehka promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.