Křehký koláč s tvarohem
75 min.
Ingredience
- Krém
- 700gramůTvaroh měkký
- 4decilitryMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůCukr moučkový
- 40gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůRozinky bílé
- 2lžícePomerančová šťáva
- Těsto
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 200gramůCukr krupice
- 1lžíceKakao
- 250gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
29 g
Sacharidy
115 g
Vláknina
69 mg
Cukr
65 g
Postup přípravy
- 1Těsto: do mísy vsypeme mouku, kypřicí prášek, cukr, přisypeme vanilkový cukr, kakao, 100 g másla a rukama dobře promícháme.
- 2Krém: do kastrůlku vlijeme 2 dl mléka, necháme vařit. Do hrníčku vylijeme zbytek mléka (2 dl), v něm rozmícháme vanilkový pudink tak, aby nám nezůstaly hrudky a vylijeme do vařícího mléka, které za stálého míchání vaříme, dokud pudink nezhoustne. Nato hned kastrůlek stáhneme ze sporáku a pudink necháme vychladnout (například v ledničce).
- 3Tvaroh vložíme do jiné mísy, rozklepneme celé vejce, vsypeme vanilkový cukr, přidáme rozinky, cukr moučku, přimícháme vychladlý pudink, vymačkáme šťávu z pomeranče, vše dobře metličkou promícháme.
- 4Plech bohatě vymažeme 50 g másla, nasypeme půlku připravené sypké směsi, nahoru nalijeme tvarohový krém, přikryjeme druhou půlkou směsi. Máslo (100 g) pokrájíme na tenké plátky a naskládáme na povrch koláče. Plech s koláčem vložíme do nahřáté trouby, pečeme 40 minut. Koláč je upečený tehdy, když ho propíchneme špejli a ta zůstane čistá, nebude na ní ani nalepené těsto.
- 5Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme vychladnout a nakrájíme ho na úhledné čtverce, které pokládáme na dezertní talířky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 25. 9. 2015
Křehký koláč s tvarohem
Zajímavý slaďoučký koláč. Příprava se Vám krapítek protáhne, ale no nevypadá dobře! 😉