Křehký koláč se sněhem
60 min.
Ingredience
- 110gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1lžíceVoda pitná
- 120gramůCukr moučkový
- 1kusCitrony
- 160gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 350gramůJablka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, másla, cukru, kůry a žloutků vypracujeme křehké těsto. Vyválíme je na placku a dáme na plech.
- 2Na těsto rozestřeme oloupaná, jemně nastrouhaná jablka s cukrem a citronovou kůrou a šťávou. Pečeme asi 35 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 3Upečený koláč potřeme pevným sněhem z bílků smíchaným s cukrem a ještě dáme zapéci asi na 2 minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.