Krém citrónový
20 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCitrony
- 150gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
38 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Ve vodní lázní ušleháme cukr, šťávu z citrónů, z poloviny citrónu nastrouhanou kůru a přidáme máslo. Poté přidáme do pěny ušlehaná vejce a na mírném ohni šleháme do zhoustnutí. Krém se nesmí vařit.
- 2Citrónový krém podáváme k palačinkám, piškotovým močníkům, omeletám anebo jako samostatný krém v miskách s piškoty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.