Krém jablečný
30 min.

Ingredience
- Na polevu
- 1lžíceCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 1lžičkaSolamyl
- 0,25litrMléko polotučné
- 400gramůJablka
- 1lžíceŽelatina
- 4lžíceVoda pitná
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na dílky, dáme do kastrolu, podlijeme třemi lžícemi vody, posypeme cukrem, přikryjeme a dusíme na mírném ohni do měkka. Jablka poté rozmixujeme.
- 2Mletou želatinu se čtyřmi lžícemi vody necháme nabobtnat, pak ji vložíme i s nádobkou do horké vody a mícháme tak dlouho, až se rozpustí. Vmícháme do jablečné kaše, ochutíme citronovou kůrou. Kaši rozdělíme do kompotových misek a necháme ztuhnout v chladničce. Před podáváním polijeme polevou.
- 3Příprava polevy: odlijeme 1/3 z mléka, rozkvedláme žloutky a Solamyl. Zbylé mléko osladíme, ochutíme vanilkovým cukrem, přivedeme k varu, vlijeme do něho směs ze žloutků a Solamylu, chvíli povaříme. Polevu necháme vychladit ve studené vodě za občasného míchání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.