Krém jogurtový s borůvkami

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 13gramůZtužovač šlehačky
    • 20gramůCukr vanilka
    • 400gramůJogurt bílý
    • 250gramůBorůvky
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
25 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu mírně vyšleháme, přisypeme vanilkový cukr a ztužovač šlehačky a došleháme na tuhou šlehačku.
  • 2
    Větší půlku očištěných, omytých borůvek vmícháme do jogurtu. Zlehka přimícháme šlehačku.
  • 3
    Do vysokých sklenek na stopce rozdělíme připravenou tvarohovou směs s borůvkami. Povrch každé sklenice ozdobíme borůvkami a sladký dezert podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.