Krém karamelový

0 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1370 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
84 g
Sacharidy
126 g
Cukr
98 g
Vápník
141 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánev nasypeme cukr, zakapeme několika kapkami vody a dohněda opražíme za stálého míchání.
  • 2
    Přiléváme postupně smetanu a vaříme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí.
  • 3
    Dáváme pozor, aby nepřekypěl.
  • 4
    Ušleháme žloutky s moukou a mlékem a vléváme pomalu do karamelu. Zahříváme, ale nevaříme.
  • 5
    Mícháme, dokud není krém hustý.
  • 6
    Nalijeme do misek, dáme do chladna a podáváme s piškoty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.