Krém krupicový
90 min.
Ingredience
- 150gramůCukr krupice
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 4kusyVejce slepičí
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
26 g
Cukr
19 g
Vápník
72 g
Postup přípravy
- 1Ze 150g cukru připravíme karamel a vylijeme jím dno pudinkových formiček.
- 2Vejce, žloutky, 100g cukru a vanilkový cukr rozmícháme metlou. Mléko svaříme a přilijeme za stálého míchání.
- 3Procedíme, naplníme formičky a urovnáme je na pekáč. Naplníme ho do výše 2cm vroucí vodou a dáme do předehřáté trouby (120 stupňů Celsia) na 50 minut. Voda se nesmí vařit! Krém je hotový, když píchneme špejlí do hloubky a uvidíme čistý karamel.
- 4Krém necháme vychladit přes noc. Nožem uvolníme okraje a vyklápíme. Každou porci zdobíme ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.