Krém krupicový

90 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
26 g
Cukr
19 g
Vápník
72 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze 150g cukru připravíme karamel a vylijeme jím dno pudinkových formiček.
  • 2
    Vejce, žloutky, 100g cukru a vanilkový cukr rozmícháme metlou. Mléko svaříme a přilijeme za stálého míchání.
  • 3
    Procedíme, naplníme formičky a urovnáme je na pekáč. Naplníme ho do výše 2cm vroucí vodou a dáme do předehřáté trouby (120 stupňů Celsia) na 50 minut. Voda se nesmí vařit! Krém je hotový, když píchneme špejlí do hloubky a uvidíme čistý karamel.
  • 4
    Krém necháme vychladit přes noc. Nožem uvolníme okraje a vyklápíme. Každou porci zdobíme ušlehanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.