Krém mražený s kandovaným ovocem
20 min.
Ingredience
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 40gramůCukr moučkový
- 2lžíceZakysaná smetana
- 50gramůKandovaná pomerančová kůra
- 2centilitryLikér pomerančový
- 50gramůPistácie
- 20gramůKandované ovoce
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Ušleháme smetanu do tuha.
- 2Z bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Vmícháme sníh do ušlehané smetany a vytvoříme hmotu, do níž přidáme ještě zakysanou smetanu.
- 3Kandovanou pomerančovou kůru nakrájíme na kostičky a zalijeme pomerančovým likérem. Necháme 15 minut marinovat. Nasekáme pistácie a smícháme s kostičkami kandované pomerančové kůry. Vmícháme do základní krémové hmoty.
- 4Do čtyř nákypových formiček vložíme papír a naplníme je hmotou, aby sahala asi 2 centimetry nad okraj. Necháme 3 hodiny mrazit. Pak vyjmeme mražený krém z formiček, odstraníme papír a zdobíme kandovaným ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.