Krém mražený s kandovaným ovocem

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ušleháme smetanu do tuha.
  • 2
    Z bílků a moučkového cukru ušleháme tuhý sníh. Vmícháme sníh do ušlehané smetany a vytvoříme hmotu, do níž přidáme ještě zakysanou smetanu.
  • 3
    Kandovanou pomerančovou kůru nakrájíme na kostičky a zalijeme pomerančovým likérem. Necháme 15 minut marinovat. Nasekáme pistácie a smícháme s kostičkami kandované pomerančové kůry. Vmícháme do základní krémové hmoty.
  • 4
    Do čtyř nákypových formiček vložíme papír a naplníme je hmotou, aby sahala asi 2 centimetry nad okraj. Necháme 3 hodiny mrazit. Pak vyjmeme mražený krém z formiček, odstraníme papír a zdobíme kandovaným ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.