Krém mražený s ořechy
30 min.
Ingredience
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 40gramůCukr moučkový
- 2lžíceZakysaná smetana
- 80gramůOřechy vlašské
- 2lžíceKakao
- 30gramůCukr krupice
- 1lžíceMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
35 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Smetanu ušleháme do tuha.
- 2V misce si ze 2 bílků a 40 g cukru ušleháme tuhý sníh. Vmícháme sníh do smetany a přidáme ještě zakysanou smetanu.
- 3Nasekáme vlašské ořechy. Čtyři půlky si dáme stranou na ozdobení.
- 4Do kastrolu vložíme 30 g cukru a ořechy. Necháme cukr zkaramelizovat a ořechy ve vzniklém karamelu obalíme. Necháme vychladnout a přidáme lžíci medu. Zkaramelizované ořechy vmícháme do základní krémové hmoty.
- 5Do čtyř nákypových formiček vložíme papír. Vzniklou hmotou naplníme formičky asi 2 centimetry nad okraj. Necháme 3 hodiny mrazit. Pak vyjmeme z formiček, odstraníme papír a povrch posypeme kakaem. Ozdobíme půlkou vlašského ořechu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.