Krém mražený s ořechy

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
35 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu ušleháme do tuha.
  • 2
    V misce si ze 2 bílků a 40 g cukru ušleháme tuhý sníh. Vmícháme sníh do smetany a přidáme ještě zakysanou smetanu.
  • 3
    Nasekáme vlašské ořechy. Čtyři půlky si dáme stranou na ozdobení.
  • 4
    Do kastrolu vložíme 30 g cukru a ořechy. Necháme cukr zkaramelizovat a ořechy ve vzniklém karamelu obalíme. Necháme vychladnout a přidáme lžíci medu. Zkaramelizované ořechy vmícháme do základní krémové hmoty.
  • 5
    Do čtyř nákypových formiček vložíme papír. Vzniklou hmotou naplníme formičky asi 2 centimetry nad okraj. Necháme 3 hodiny mrazit. Pak vyjmeme z formiček, odstraníme papír a povrch posypeme kakaem. Ozdobíme půlkou vlašského ořechu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.