Krém pařížský

15 min.
Francie

Ingredience

    • 50dekagramůČokoláda hořká
    • 0,5litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
4355 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
325 g
Sacharidy
322 g
Vláknina
35 g
Cukr
240 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šlehačku a rozstrouhanou čokoládu přistavíme na oheň a přivedeme do varu.
  • 2
    Jakmile se začne vařit, odstavíme ji hned z ohně a zchladíme tak, že hrnek postavíme do studené vody.
  • 3
    Pak ji necháme několik hodin v chladu, nejlépe do druhého dne, kdy ji metlou ušleháme na krém.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 3. 9. 2015
Krém pařížský
Tento recept jsem použila pro pařížský dort a mohu doporučit. Je snadný a rychlý. Pozor na výběr kvalitní smetany!!! Pro svůj dort jsem použila 75 dkg čokolády na vaření a 0,75 l smetany na šlehání (dortová forma o průměru 26 cm). Je možno přidat do krému i ztužovač, záleží na výběru šlehačky. Tento recept mohu jen doporučit.