Krém pomerančový se šlehačkou

30 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče dobře omyjeme a pomocí kostek cukru ostrouháme kůru.
  • 2
    Do hrnce dáme kostkový a krupicový cukr, vejce, žloutek a 1/8l pomerančové šťávy. Ve vodní lázni nad párou ušleháme hustý krém.
  • 3
    Hrnec ponoříme do studené vody, přidáme nabobtnalou želatinu a mícháme do vychladnutí. Těsně před ztuhnutím vmícháme ušlehanou smetanu.
  • 4
    Krém naplníme do misek a vychladíme. Zdobíme šlehačkou a dílky pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.