Krém s překvapením
45 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1decilitrRum
- 1kusCukr vanilka
- 150gramůCukr krupice
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
49 g
Cukr
37 g
Vápník
171 mg
Postup přípravy
- 1Mléko, vejce, dvě třetiny cukru a vanilkový cukr šleháme na kraji plotny dohusta.
- 2Ze zbylého cukru připravíme karamel, nalijeme jej do zapékacích mističek a zalijeme zhoustlým krémem. Misky narovnáme do vodní lázně a v mírné troubě asi 30 minut vaříme. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- 3Při podávání krém vyklopíme na talířky, rum zahřejeme na pánvičce, mírně nakloníme, aby chytly lihové páry a hořící rum nalijeme okolo krému.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.