Krém z čerstvých citronů

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyCitrony
    • 1lžíceCitronová kůra
    • 130gramůCukr krupice
    • 4kusyžloutek
    • 65gramůMáslo
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z citronů vymačkáme šťávu (bez pecek), citronovou kůru nastrouháme, máslo nechám změknout a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Žloutky ušleháme a vlijeme do hrnce přes síto. Přimícháme připravenou citronovou šťávu a na mírném plameni za stálého míchání vaříme, pěnu pečlivě seškrabujeme se stěn.
  • 3
    Poté směs odstavíme z ohně a pravidelně mícháme. Do mírně zchladlé směsi dobře vmícháme máslo a citronovou kůru.
  • 4
    Krém přendáme do čisté nádoby a necháme zcela vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.