Krém z jahod s likérem
55 min.
Ingredience
- 500gramůJahody zahradní
- 2centilitryLikér pomerančový
- 1lžíceCukr moučkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyŽelatina plátková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Jahody omyjeme, odstraníme stopky a část jahod necháme stranou na ozdobu. Zbytek pokrájíme na kousky. Zakapeme je likérem a zasypeme moučkovým cukrem. 15 minut jahody marinujeme.
- 2Potom je rozmixujeme a prolisujeme sítem.
- 3Do hrnku vlijeme studenou vodu a necháme v ní nabobtnat želatinu.
- 4Do misky vlijeme žloutky a cukr a ušleháme je do pěny. Na pánvičce na mírném ohni rozpustíme nabobtnalou želatinu. Vložíme ji do rozmixovaných jahod, vmícháme a jahodovo-želatinovou směs potom vmícháme do krému.
- 5Misku s krémem vložíme do ledové vodní lázně a šleháme, dokud nevychladne. Smetanu ušleháme dotuha a přimícháme do krému, ještě než začne tuhnout.
- 6Kovovou misku vypláchneme studenou vodou a vložíme do ní krém. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme do chladničky, kde necháme 4 hodiny, dokud krém neztuhne. Před podáváním vložíme misky na chvilku do horké vodní lázně a krém vyklopíme. Krájíme na dílky a před podáváním ozdobíme zbytkem jahod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.