Krém z kávy a moka čokolády

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 5kusůŽelatina
    • 4kusyVaječný žloutek slepičí
    • 80gramůCukr krupice
    • 30gramůČokoláda hořká
    • 125mililitrůKáva Espresso
    • 2centilitryLikér Kahlua
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžíceKakao
    • 3litryVoda pitná
    • 250mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
33 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
525 mg
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Studenou vodu nalijeme do hrnečku a necháme v ní nabobtnat želatinu.
  • 2
    Do misky vlijeme žloutky a cukr, ušleháme do pěny.
  • 3
    V dalším hrnku ohřejeme mléko. V horkém mléce rozpustíme čokoládu, kterou poté spolu s 200 ml smetany, kávou a likérem zamícháme do krému. Misku s krémem vložíme do vodní lázně a šleháme, dokud nezhoustne, následně vmícháváme nabobtnalou želatinu.
  • 4
    Krém s mísou vložíme do ledové vodní lázně a mícháme, dokud nevychladne. Zbylých 50 ml smetany ušleháme do tuha a přimícháme ke krému.
  • 5
    Kovovou misku vypláchneme studenou vodou a vložíme do ní krém. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme do chladničky, kde necháme 4 hodiny dokud krém neztuhne. Před podáváním vložíme misky na chvilku do horké vodní lázně, krém vyklopíme. Krájíme na dílky, před podáváním zasypeme kakaem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.