Krém z lískových oříšků
20 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 40gramůCukr krupice
- 2lžíceRum
- 50gramůOřechy lískové
- 50gramůČokoláda hořká
- 500mililitrůMléko polotučné
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
32 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Lískové oříšky nasucho opražíme, vymneme ze slupek a nastrouháme (4 oříšky ponecháme na ozdobu). Z mléka, pudinkového prášku, cukru a nastrouhaných oříšků uvaříme pudink. Po zchladnutí do něj vmícháme žloutek, rum a nakonec pevný sníh, ušlehaný z bílků.
- 2Krém rozdělíme do pohárů, necháme vychladit. Dezert ozdobíme oříškem, ušlehanou smetanou a nastrouhanou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.