Krém z lískových oříšků

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
32 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lískové oříšky nasucho opražíme, vymneme ze slupek a nastrouháme (4 oříšky ponecháme na ozdobu). Z mléka, pudinkového prášku, cukru a nastrouhaných oříšků uvaříme pudink. Po zchladnutí do něj vmícháme žloutek, rum a nakonec pevný sníh, ušlehaný z bílků.
  • 2
    Krém rozdělíme do pohárů, necháme vychladit. Dezert ozdobíme oříškem, ušlehanou smetanou a nastrouhanou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.