Krém z manga mražený

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
53 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
49 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme manga a oloupeme slupku. Odstraníme pecku. Dužinu rozmixujeme, prolisujeme přes síto a promícháme s pomerančovým likérem.
  • 2
    Do hrnce vlijeme vodu, vložíme na ni kovovou nerezovou misku a do ní vlijeme žloutky a vložíme cukr. Ušleháme krém, ale nesmíme ho zpěnit.
  • 3
    Postupně do krému vmícháváme pomerančovou šťávu a šťávu vymačkanou z limetky. Přimícháváme také prolisovanou dužinu z manga. Pak vymíchaný krém přemístíme do lázně s ledovou vodou a necháme ochladit.
  • 4
    Smetanu ušleháme dotuha a přidáme rozdrobené sněhové pečivo a nasekané pistácie.
  • 5
    Vzniklou hmotou vyplníme formu na bábovku, přikryjeme průhlednou fólií a vložíme na 4 hodiny do mrazáku.
  • 6
    Po vyndání z mrazáku formu krátce ponoříme do studené vody a vyklopíme. Podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.