Krém z manga mražený
30 min.
Ingredience
- 2kusyMango
- 4centilitryLikér pomerančový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 120gramůCukr krupice
- 200mililitrůPomerančová šťáva
- 1kusLimetka
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3kusySněhové pečivo
- 25gramůPistácie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
53 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme manga a oloupeme slupku. Odstraníme pecku. Dužinu rozmixujeme, prolisujeme přes síto a promícháme s pomerančovým likérem.
- 2Do hrnce vlijeme vodu, vložíme na ni kovovou nerezovou misku a do ní vlijeme žloutky a vložíme cukr. Ušleháme krém, ale nesmíme ho zpěnit.
- 3Postupně do krému vmícháváme pomerančovou šťávu a šťávu vymačkanou z limetky. Přimícháváme také prolisovanou dužinu z manga. Pak vymíchaný krém přemístíme do lázně s ledovou vodou a necháme ochladit.
- 4Smetanu ušleháme dotuha a přidáme rozdrobené sněhové pečivo a nasekané pistácie.
- 5Vzniklou hmotou vyplníme formu na bábovku, přikryjeme průhlednou fólií a vložíme na 4 hodiny do mrazáku.
- 6Po vyndání z mrazáku formu krátce ponoříme do studené vody a vyklopíme. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.