Krém zabaione s mandlovým likérem
50 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 250gramůMandle mleté
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůCukr krupice
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaSkořice mletá
- 4lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 220gramůCukr moučkový
- 1lžičkaTresť mandlová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
43 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně do něj vmícháme mleté mandle, mandlové aroma a 200 g moučkového cukru.
- 2Hmotou naplníme cukrářský sáček, na plech stříkáme malé kopečky. Poprášíme je zbylým cukrem, pečeme asi 30 minut při 200 stupních Celsia.
- 3Žloutky s cukrem utřeme do krému, přilime víno a přidáme citronovou kůru. Šleháme v horké vodní lázni. Krém ochutíme citronovou šťávou a skořicí.
- 4Na talířky upravíme upečené kopečky, přelijeme je krémem a amarettem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.