Krém zabaione s mandlovým likérem

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
43 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
5 g
Cukr
64 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně do něj vmícháme mleté mandle, mandlové aroma a 200 g moučkového cukru.
  • 2
    Hmotou naplníme cukrářský sáček, na plech stříkáme malé kopečky. Poprášíme je zbylým cukrem, pečeme asi 30 minut při 200 stupních Celsia.
  • 3
    Žloutky s cukrem utřeme do krému, přilime víno a přidáme citronovou kůru. Šleháme v horké vodní lázni. Krém ochutíme citronovou šťávou a skořicí.
  • 4
    Na talířky upravíme upečené kopečky, přelijeme je krémem a amarettem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.