Krémová kokosová zmrzlina

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
44 g
Sacharidy
52 g
Cukr
25 g
Vápník
70 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Metličkou vyšleháme do pěny žloutky a cukr.
  • 2
    Uvedeme mléko a kokos téměř k varu. Vše rozmixujeme. Trochu horkého mléka vlijeme ke žloutkové směsi a postupně vmícháme zbylé mléko.
  • 3
    Všechno vlijeme zpět do hrnce a zvolna zahříváme za stálého míchání, až zmizí pěna. Směs se nesmí vařit.
  • 4
    Hmotu necháme vychladnout a přimícháme ušlehanou šlehačku. Vše vlijeme do mrazuvzdorné nádoby a necháme mrazit 3 hodiny. Potom směs přendáme do mísy a šleháme, aby se rozbily ledové krystalky. Vrátíme do mrazuvzdorné nádoby. Mrazíme 2 hodiny. Znovu rozmícháme a mrazíme ještě 2 hodiny. Vyjmeme 30 minut před podáváním.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.