Krémová kokosová zmrzlina
25 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 125gramůCukr krupice
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůKokos strouhaný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
627 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
44 g
Sacharidy
52 g
Cukr
25 g
Vápník
70 g
Postup přípravy
- 1Metličkou vyšleháme do pěny žloutky a cukr.
- 2Uvedeme mléko a kokos téměř k varu. Vše rozmixujeme. Trochu horkého mléka vlijeme ke žloutkové směsi a postupně vmícháme zbylé mléko.
- 3Všechno vlijeme zpět do hrnce a zvolna zahříváme za stálého míchání, až zmizí pěna. Směs se nesmí vařit.
- 4Hmotu necháme vychladnout a přimícháme ušlehanou šlehačku. Vše vlijeme do mrazuvzdorné nádoby a necháme mrazit 3 hodiny. Potom směs přendáme do mísy a šleháme, aby se rozbily ledové krystalky. Vrátíme do mrazuvzdorné nádoby. Mrazíme 2 hodiny. Znovu rozmícháme a mrazíme ještě 2 hodiny. Vyjmeme 30 minut před podáváním.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.