Krémová omáčka
20 min.
Ingredience
- 3lžíceCukr krupice
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceSolamyl
- 450mililitrůMléko polotučné
- 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
17 g
Cukr
11 g
Vápník
143 mg
Postup přípravy
- 1V pánvi nebo rendlíku smícháme včechny suroviny mimo tresti. Zahříváme na středním plameni a mícháme asi 15 minut. Nevaříme, jinak krém zhrudkovatí.
- 2Odstavíme z plamene, vmícháme tresť a necháme omáčku vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.