Krémové čokoládové zákusky
35 min.
Ingredience
- 100mililitrůMartell cognac
- 1kusZázvor nakládaný
- 200gramůČokoláda hořká
- 1lžíceKáva zrnková
- 1lžíceOřechy vlašské
- 1lžíceMeruňky sušené
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
25Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
81 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
5 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
696 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve nakrájíme sušené meruňky na kousky a necháme alespoň půl hodiny marinovat v armagnacu.
- 2Čokoládu nalámeme na kousky a společně se smetanou ji necháme rozpustit ve vodní lázni. Jakmile vznikne hladká směs, odstavíme a ušleháme elektrickým šlehačem.
- 3Hotový krém necháme odležet cca 10min v lednici, poté jej cukrářským sáčkem rozdělíme do cca 12 papírových košíčků.
- 4Dozdobíme kávovými zrnky, kousky vlašských ořechů, kandovaným zázvorem a ovocem. Před podáváním necháme min. 1h vychladit v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.