Krémové řezy

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
1 g
Cukr
94 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozehřejeme mléko se smetanou, cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Těsně před bodem varu přidáme mouku prohnětenou s máslem a mícháme dokud se máslo nerozpustí a nevznikne konzistentní krém.
  • 2
    Odstavíme, vmícháme žloutky, poté přivedeme opět k varu a odstavíme.
  • 3
    Krém vlijeme do misky, posypeme trochou cukru, zakryjeme fólií a necháme zcela vychladnout.
  • 4
    Z poloviny těsta vyválíme obdélníkový plát, potřeme rozšlehaným vejcem, překryjeme zbytkem těsta vyváleným na stejný plát a znovu potřeme vejcem.
  • 5
    Rozkrojíme na cca 12 čtverců o straně 8cm, ty nakrojíme příčnými řezy a pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 15min. Vyjmeme, posypeme moučkovým cukrem a dopečeme ještě cca 10min.
  • 6
    Hotové řezy necháme vychladnout, překrojíme na polovinu, naplníme krémem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.