Krémové řezy
60 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 150gramůCukr krupice
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 1kusCukr moučkový
- 460gramůListové těsto
- 300mililitrůMléko polotučné
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
661 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
1 g
Cukr
94 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme mléko se smetanou, cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Těsně před bodem varu přidáme mouku prohnětenou s máslem a mícháme dokud se máslo nerozpustí a nevznikne konzistentní krém.
- 2Odstavíme, vmícháme žloutky, poté přivedeme opět k varu a odstavíme.
- 3Krém vlijeme do misky, posypeme trochou cukru, zakryjeme fólií a necháme zcela vychladnout.
- 4Z poloviny těsta vyválíme obdélníkový plát, potřeme rozšlehaným vejcem, překryjeme zbytkem těsta vyváleným na stejný plát a znovu potřeme vejcem.
- 5Rozkrojíme na cca 12 čtverců o straně 8cm, ty nakrojíme příčnými řezy a pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 15min. Vyjmeme, posypeme moučkovým cukrem a dopečeme ještě cca 10min.
- 6Hotové řezy necháme vychladnout, překrojíme na polovinu, naplníme krémem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.