Krémový dort s karamelkami

170 min.

Ingredience

    • 50gramůMáslo čerstvé
    • 300gramůČokoláda bílá
    • 600gramůSýr Lučina - termizovaný
    • 6kusůBonbóny karamelové
    • 1kusCukr vanilka
    • 2kusyVejce slepičí
    • 125gramůSušenky Club - máslové
    • 350gramůMléko zahuštěné slazené
    • 150gramůZakysaná smetana
    • 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
35 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
281 mg
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Konzervu sladkého kondenzovaného mléka Salko vaříme cca 2 hodiny ve vodě. Vznikne krémový karamel. Sušenky s máslem vyšleháme na tuhou hmotu.
  • 2
    Rozetřeme na dno dortové formy a 10 minut zapékáme. Necháme vychladnout.
  • 3
    Sýr utřeme s moukou a vanilkou, přidáme vejce, zakysanou smetanu, rozpuštěnou čokoládu a vyšleháme do krému.
  • 4
    Na sušenkový korpus nasypeme na hrubo rozdrcené karamelky a zalijeme směsí. Pečeme tak dlouho až se směs zpevní.
  • 5
    Potřeme karamelem, vychladíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.