Krémový hruškový koláč
90 min.
Ingredience
- 3lžíceCukr krupice
- 1lžíceCukr skořicový
- 180mililitrůMléko polotučné
- 6kusůHrušky
- 2lžíceHrozinky
- 3lžíceOřechy lískové
- 1lžíceMouka polohrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůLinecké (křehké) těsto
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Těsto rozválíme na silnější plát a natlačíme do formy se zvýšeným okrajem.
- 2Dáme na 15 minut korpus zapéct do vyhřáté trouby na 200 stupňů.
- 3Oloupeme hrušky a vykrojíme jadřince.
- 4Na plátky nakrájíme ovoce, které dáváme na předpečený korpus. Posypeme skořicovým cukrem a rozinkami.
- 5Lité těsto připravíme z polohrubé mouky, cukru, vajec a mléka. Litým těstem zalijeme hrušky.
- 6Moučník posypeme lískovými oříšky a 45 minut pečeme při 180 stupních.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.