Kremrole s citrónovým sněhem
40 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
- Na ozdobení
- 60gramůCukr moučkový
- Na sníh
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 180gramůCukr krupice
- 60gramůCukr moučkový
- 6mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
928 mg
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Pláty kupovaného listového těsta rozložíme na pracovní plochu. Rozkrájíme na 16 cm dlouhé a 2 cm široké proužky. Vejce důkladně rozšleháme a potřeme jimi všechny nakrájené proužky těsta. Na každou trubičku namotáme jeden proužek, skládáme je vedle sebe na plech.
- 2Vložíme do nahřáté trouby, pečeme 20 minut při 200 stupních. Po upečení necháme mírně vychladnout, poté ještě teplé sundáme.
- 3Do misky vložíme bílky, umístíme ji nad horkou vodní lázeň do zpěnění. Poté postupně přisypáváme cukr a šleháme do jeho rozpuštění. Sundáme misku z vodní lázně a vyšleháme na tuhý sníh. Zlehka přimícháme prosátý moučkový cukr, citrónovou šťávu, ještě chvíli šleháme. Poté sníh naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a plníme kremrole. Nakonec je pocukrujeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.